Club Cele Jong leeft

PlaatsOdeon
Datum21 maart 2018 om 16:00
OmschrijvingClub Cele Jong leeft!
Club Cele zet al drie jaar de stad in beweging door middel van een wekelijkse Meet Up. Maar wie heeft eigenlijk de toekomst van die beweging? Juist ja, de jongeren! Daarom is Club Cele jong bedacht en je raadt het al, het leeft! 21 maart [16:00-17:30 uur, Café Foyé] vindt de eerste pilot workshop plaats speciaal voor alle jonge Zwollenaren vanaf 13 jaar. Dus, houdt jouw kind, buurmeisje of kleinzoon ervan om leeftijdsgenoten te ontmoeten en in gesprek te gaan over onderwerpen die binnen en buiten schooltijd spelen? Vertel ze dan over Club Cele Jong!

Op de internationale dag tegen racisme en discriminatie [21 maart] start Club Cele Jong met “I Call My Brothers” van De Toneelmakerij & Danstheater Aya. De beste toneelmakers en de tofste dansers van Nederland in één workshop, daar wil je bij zijn!

Workshop I call my brothers
Een bom is geëxplodeerd, de stad is verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt?

In deze workshop wordt een brug geslagen tussen de leefwereld van Amor en die van de leerlingen; we verkennen de thema’s uit de voorstelling door ze naast eigen ervaringen te leggen. Deze thema’s zijn onder meer stigmatisering, hoe kijken anderen naar je en wat is daarvan de invloed op je eigen gedrag, vooroordelen, hoe worden deze gevormd en in hoeverre worden jongeren door vooroordelen beïnvloed.

Daarnaast werken theater- en dansdocenten met de deelnemers aan het uitdrukken van de thema’s in beweging. Hoe beweeg je als je bang, verdacht, op de vlucht bent of niet op wil vallen? Hoe loop je zo normaal mogelijk?
Ook wordt gewerkt aan monologen in de vorm van een telefoongesprek. In deze monologen ligt de nadruk op ritme en muzikaliteit van de tekst. Zo ontstaat een spoken word waarin de hectiek van de stad en onze gejaagde conversaties voelbaar worden.

Wie zijn wij?
Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met
een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van
politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er
wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert
de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen. Club Cele Jong biedt een podium voor de jonge Zwollenaren die in gesprek willen over zaken die binnen en buiten schooltijd spelen.