Open dag

Plaats De Oude Ambachtsschool
Datum
start 22 april 2018 om 11:00
eind 22 april 2018 om 17:00
Omschrijving Op zondag 22 april 2018 wordt van 11.00 tot 17.00 uur een open dag gehouden in De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle. De atelierhouders zijn dan aanwezig en bieden geïnteresseerden de mogelijkheid een kijkje te nemen in hun werkplaatsen op de begane grond en op de eerste verdieping van het monumentale pand. Er is van alles te beleven in de ateliers en de centrale ruimtes. De toegang is gratis.

Jaarlijks worden 2 open dagen in Doas gehouden, die doorgaans zeer druk bezocht worden. Dat is niet verwonderlijk, want veel Zwollenaren kennen het pand nog uit de tijd dat er een ambachtsschool in gehuisvest was. Men weet wel dat er nu ‘kunstenaars’ in zitten, maar wat daar allemaal precies gebeurt?

Tijdens de open dag op 22 april kan je daar een goede indruk van krijgen. In de grote hal en de gangen vinden tussen 12.30 en 15.30 uur optredens plaats met muziek en zang door De Toon is Gezet. Er is een café en er zijn kleine exposities. De diversiteit in ambacht, kunst en cultuur is groot. De atelierhouders laten zien hoe ze werken en wat ze maken en vinden de belangstelling van het publiek leuk. Ze zijn graag bereid vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Nadere informatie is te vinden op www.doas.nl. Iedereen is van harte welkom.