De zoektocht naar Onsterfelijkheid.

Plaats Odeon
Datum 17 april 2018 om 20:30
Omschrijving De zoektocht naar Onsterfelijkheid.

Ouder worden we allemaal, maar wat als je dat kan tegenhouden?

Club Cele VPRO Tegenlicht | 17 april | 20.30 UUR | ODEON | GRATIS TOEGANG


Dinsdagavond 17 april gaan we op zoek naar Onsterfelijkheid. Zijn wij in Nederland, en dan met name in de regio Zwolle, wel met dit onderwerp bezig?. Of zijn we daar te nuchter voor? Zijn er überhaupt mogelijkheden rondom Onsterfelijkheid in onze regio? Kun je je bijvoorbeeld laten invriezen? Volgens ouderdom professor Aubrey de Grey is de eerste mens die 1000 wordt al geboren! De gedachte is dat wanneer ouder worden wordt beschouwd als een ziekte, we dan ook een middel kunnen ontwikkelen tegen sterfelijkheid. Aan de hand van fragmenten de VPRO Tegenlicht Meet Up 'De Onsterfelijken' gaan we het hebben over de ontwikkelingen rondom Onsterfelijkheid, want ouder worden we allemaal, maar wat als je dat kan tegenhouden? Kom naar Club Cele op dinsdag 17 april om 20:30 uur in de bovenfoyer van Odeon.

Silicon Valley is op dit moment miljarden aan het investeren in de technologie die ons het eeuwige leven verschaft. Welke impact heeft deze ontwikkeling op de maatschappij, het menselijk leven en de planeet? En creëert Silicon Valley met onsterfelijkheid de hemel op aarde of juist een dystopie?

De biotechnologie is via verjongingskuren en DNA-modificaties druk op zoek naar manieren om cellen jong te houden. Niet meer te hoeven sterven komt meer en meer in zicht. Hemels toch? Waar staat de wetenschap nu? Welke impact heeft deze technologie op mensbeeld en maatschappij? En als je een pil zou kunnen nemen die jou het eeuwig leven verschaft in een gezond lichaam, mét de mogelijkheid om eruit te stappen wanneer je wil, zou je die dan nemen?

Te gast:

Peter Joosten is biohacker, menselijk proefkonijn, DIY futurist, blogger, vlogger en podcaster. Joosten heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. Hij is eigenaar van de succesvolle blogs, waar hij wekelijks schrijft en vlogt over biohacking, quantified self, technologie en gezondheid. Hij houdt zich vooral bezig met life sciences zoals epigenetica en CRISPR/cas9 en langer leven.

Wilt u meepraten over een middel tegen sterfelijkheid? De vormen die er al worden toegepast? Ken jij iemand of ben jij iemand die er al mee bezig is? Dan zien we u graag op 17 april!

Club Cele VPRO Tegenlicht Meet Up ‘De Onsterfelijken’ vindt plaats op dinsdag 17 april in Schouwburg Odeon, Cafe Foyé om 20:30 uur.

Wie zijn wij?

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met

een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van

politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er

wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert

de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gooitske Zijlstra via

redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl

Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2IokKMk
Meer info