De nachtzijde van het leven

Datum
start 14 april 2018
eind 4 mei 2018
Omschrijving Theater Initiatief Zwolle (TIZ) presenteert onder de titel De nachtzijde van het leven een zoektocht naar Bob Hanf. Deze bestaat uit een tentoonstelling van zijn schilderijen, een muziektheatervoorstelling, lezingen en een luistersessie. De uitvoeringsperiode is niet toevallig gekozen.
De start op 14 april is de datum van de Zwolse bevrijding en de voorstelling van 4 mei sluit aan op de dodenherdenking.
Gedurende de gehele periode is er een tentoonstelling van zijn schilderijen in de Stadkamer (Zeven Alleetjes 1a, Zwolle). Die wordt daar op 14 april om 14:00u geopend met een lezing door Wim van der Beek over de beeldende kunst van Bob Hanf. Om 15:30u volgt dan een lezing door Niels Bokhove over het literaire werk van Bob Hanf. En om 17:00u is er de eerste uitvoering van De nachtzijde van het leven, muziektheaterproductie naar leven en werk van Bob Hanf. Regisseur Tijmen Dokter heeft met de spelers Ineke Roetink, Onno Sijperda, Gerard Zuyderhoff, Sheila Zwanenburg en componist Alex Manassen een intrigerende ontmoeting samengesteld met Bob Hanf en zijn werk.
Op 21 april is er in de Stadkamer om 19:00u een lezing/luistersessie door Huib Ramaer over de muziek van Bob Hanf. Aansluitend vindt om 20:30u de tweede uitvoering plaats van de muziektheaterproductie De nachtzijde van het leven.
De drie sprekers Huib Ramaer, Wim van der Beek, Niels Bokhove schreven samen met Ruth Tillema-Hanf “Bob Hanf, veelzijdig kunstenaar”, dat in 2007 verscheen bij Waanders Uitgevers, Zwolle. Deze publicatie (met een cd waarop muziek van Hanf staat) is te koop in de Stadkamer.
Op 4 mei wordt om 21:00u in de Synagoge, Samuel Hirschstraat 8, Zwolle in het kader van Theater na de Dam aansluitend op de dodenherdenking de derde uitvoering gespeeld van De nachtzijde van het leven.

Zie voor nadere informatie, prijzen en reserveringen: www.tiz.nu

Meer info