Concert MILO

Plaats Stadkamer Centrum
Datum 20 april 2018 om 14:15
Omschrijving Vrijdag 20 april vindt er een bijzonder jubileum plaats in Stadkamer Centrum; dan wordt namelijk het 200ste lunchconcert uitgevoerd! Al sinds jaar en dag worden deze lunchconcerten georganiseerd in nauwe samenwerking met het ArtEZ Conservatorium.

Van Mozart tot Kugel
Op het programma staat het bekende pianoconcert nr.20 van Mozart in een bewerking voor piano en strijkkwartet. Daarnaast kun je nog luisteren naar de Prelude Ysaÿe van Michael Kugel, een deel uit het pianotrio van Brahms en een trio van Frank Martin.


Iberus String Quartet en het ArtzTrio
Deze twee ensembles bestaan uit Spaanse musici die elkaar tijdens de studie aan het ArtEZ Conservatorium hebben ontmoet. Pianist is Mateo Barbagelata, die samen met violiste Elena Villacillo en cellist Francisco Espaňa het Artz trio vormen.

Het Iberus quartet bestaat vandaag uit Elena Villacillo en Javier Calderari (viool), Marco Ramírez (altviool) en Berta García (cello).


Extra concerten van MILO en het ArtEZ Koperensemble

Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum vinden er ‘s middags naast het reguliere lunchconcert twee extra concerten plaats om de unieke samenwerking tussen Stadkamer en het conservatorium van ArtEZ te vieren.
Om 14.15 uur treedt MILO op, een alternatieve popband rondom de gelijknamige singer-songwriter met melodische en melancholieke popsongs. De muziek roept herinneringen bij je op, ook al hoor je het pas voor het eerst.

Om 16.15 uur treedt het ArtEZ Koperensemble onder leiding van Joost Smeets op.

De concerten vinden plaats in de zaal van Stadkamer Centrum (Zeven Alleetjes 1a, Zwolle). Het 200ste lunchconcert vindt plaats om 12.15 uur, het concert van MILO om 14.15 uur en het ArtEZ Koperensemble treedt om 16.15 uur op. Alle concerten duren een uur
en zijn gratis bij te wonen.