Cut Circle

Plaats Grote Kerk
Datum 24 mei 2018 om 20:30
Omschrijving
De Amerikaanse zangers van Cut Circle staan voor een stoere muzikale benadering: fysiek, gefocust en energiek. Van 23 tot en met 27 mei zijn ze in Nederland met een concerttournee gewijd aan de Vlaamse meester van de renaissancepolyfonie: Josquin Desprez. In Delft, Zwolle, Amsterdam, Maasricht en Utrecht zingen ze liederen van Josquin, Ockeghem, Busnois, Frye en Agricola.

Het pièce de résistance van dit concertprogramma is de Missa faisant regretz van Josquin Desprez, gecomponeerd op een motiefje van vier noten dat Josquin overnam uit een getormenteerd liefdeslied van de Engelse componist Walter Frye. Josquin laat deze vier noten de hele mis lang terugkeren, zoals een jazzmusicus met een rifje speelt. Aan het einde duikt de complete melodie van Frye weer op: zo gaan wereldlijke en spirituele liefde hand in hand. Een hoogtepunt uit de renaissancepolyfonie, schipperend tussen de heilige en goddeloze liefde.

Het Seizoen Oude Muziek van de makers van het Festival Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Concerten

do 24 mei, 20.30 / Zwolle, Grote Kerk

Programma


Josquin Desprez ca. 1450/55-1521
Baisiez moy


Johannes Ockeghem gest. 1497
Baisies moy
D'ung aultre amer

Josquin Desprez
Christe, fili dei/J'ay pris amours
Se congié prens
Une musque de Biscaye
Stabat Mater/Comme femme desconfortee

Josquin Desprez
Missa Faisant regretz
Kyrie
Gloria
Credo
Sanctus
Agnus Dei I en II

Walter Frye gest. 1475
Tout a par moy

Alexander Agricola ca. 1455-1506
Tout a par moy I

Josquin Desprez
Missa Faisant regretz
Agnus Dei III