Reken maar van Jazz

Plaats café The Livingroom
Datum 27 mei 2018 om 20:30
Omschrijving Op zondag 27 mei is pianist/componist Rik Elings te gast bij Reken maar van Jazz op het podium van The Livingroom. Rik presenteert zijn nieuwe Hammond trio samen met drummer Christopher Verweij en bassist Chiel van Rijn.

Rik Elings presenteert bij Reken Maar van Jazz als ‘Thorganist’ zijn nieuwe trio en bespeelt daarbij zijn pasverworven Hammond L100 orgel uit 1966 met de beroemde klank van o.a. A Whiter Shade of Pale (Procol Harum) en Focus (Thijs van Leer). Rik Elings is een goede bekende voor veel muziekliefhebbers in Zwolle. Hij is eigenaar van Cultuurschip Thor, speelde als ‘Buitenpianist’ voor de Koninklijke familie en arrangeerde voor o.a. het Metropole Orkest. Nooit echter was hij te gast bij Reken Maar van Jazz in The Livingroom. Rik speelt deze editie veel eigen composities en een aantal bekende stukken. Geen genre wordt geschuwd, geen lied is veilig. Hij wordt daarbij bijgestaan door Zwolle’s meest funky drummer Christopher Verweij en bassist Chiel van Rijn (o.a. Das Soundcollectief).

Reken maar van Jazz vindt elke maand plaats op de 4e zondag van de maand. Elke editie wordt er een wisselende gast van formaat uitgenodigd. Soms een jonge speler, een andere keer iemand die al langer meedraait in de top van de Nederlandse Jazz scene.

Reken maar van Jazz op 27 mei begint om 20.30 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.