De Zwolse Filmzomer

Datum
start 22 juni 2018
eind 23 juni 2018
Omschrijving De Zwolse Filmzomer van Filmtheater Fraterhuis
Het Fraterhuis viert de zomer met de kleinschalige intieme Pop Up Cinema op het Celeplein en voor het eerst een groots Buitenfilm Spektakel in het Wezenlandenpark. Van mei tot en met september gaan we, inmiddels een goede traditie, regelmatig naar buiten. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film. Save the date(s)! Pop Up Cinema Celeplein Tijdens vijf weekenden in de periode mei tot en met september zijn onder de Zwolse sterrenhemel bijzondere filmvoorstellingen te zien.

Het Fraterhuis hoopt op zwoele avonden en zet op het knusse Celepleintje de tuinstoelen, kussentjes en warme dekens alvast klaar. De ingang is via de filmfoyer aan de Blijmarkt. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend, en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht temperatuur en/of regen (binnen) door. De kaarten voor deze films kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. De kaartverkoop gaat via onze website of kassabalie.

Data Celeplein Vrijdag 25 & zaterdag 26 mei Vrijdag 22 & zaterdag 23 juni Vrijdag 20 & zaterdag 21 juli Vrijdag 3 & zaterdag 4 augustus Vrijdag 7 & zaterdag 8 september Gratis Buitenfilm Wezenlandenpark Op zaterdag 25 augustus organiseert het Fraterhuis voor het eerst een groots Buitenfilm Spektakel in het Wezenlandenpark met een premièrefilm op groot doek. Op een eigen stoeltje of vanaf een kleedje; iedereen in Zwolle is welkom om gratis te komen kijken naar deze film in een bijzondere ambiance. De toegang is gratis. Edities uit eerdere jaren waren een doorslaand succes, dus noteer de datum alvast. Beeldbepalend Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.