Wandelfestival Zwolle

Plaats Dominicanenklooster
Datum 23 juni 2018
Omschrijving Op zaterdag 23 juni vindt het Wandelfestival plaats in het Dominicanenklooster. De hele dag kun je in het klooster terecht voor lezingen, workshops en wandelingen. De een trekt de deur achter zich dicht en gaat een blokje om in de avondzon. De ander banjert met een groepje door de bossen. Een volgende strikt haar schoenen en loopt naar Santiago in Spanje. Wandelen doet goed!

Dit festival wil informeren en inspireren over al die vrolijke, diepzinnige, stille, creatieve manieren van wandelen. In lezingen vertellen wandelaars over hun ervaringen. Zoals Margo Huggers die met haar ezel naar Spanje liep. Of oud-mediapastor Joke Litjens die in Israël wandelt. Wilco Kruijswijk liep zelf over de hele wereld, maar dicht bij huis ontwierp hij het Gelukkigerwijspad.

Vanuit het klooster starten verschillende wandelingen. Je kunt meedoen aan een mini-pelgrimage, een filosofische wandeling, een stadswandeling rond de Dominicanen of Moderne Devotie. Je kunt gaan ‘struinen’ of gaan lopen met een ezel.

Wandelen zonder weg te gaan kan ook. In de stille binnentuin ligt een labyrint klaar. Je kunt wandelen door je eigen verhaal in een verhalenworkshop. Of maak je eigen wandellied in de zangworkshop.

Meer info via www.kloosterzwolle.nl/programma/wandelfestival
Zaterdag 23 juni van 10.00 tot 16.00 uur
Dominicanenklooster Zwolle
Assendorperstraat 29
8012 DE Zwolle
Toegang € 10