Pop Up Cinema

Plaats Celeplein
Datum
start 22 juni 2018 om 22:15
eind 23 juni 2018 om 22:15
Omschrijving Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni organiseert Filmtheater Fraterhuis een nieuwe Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op beide avonden om 22.15 uur de Franse zwoele film ‘L’Amant Double’. Een sensuele nagelbijter over de verdachte relatie tussen een jonge vrouw en haar psychiater, van regisseur François Ozon ('Swimming Pool', '8 Femmes').
L’Amant Double De fragiele jonge vrouw Chloé (Marine Vacth) kampt al jaren met aanhoudende buikpijn. Is de liefdeloze relatie met haar moeder de oorzaak? Na een paar sessies bij de attente psychiater Paul (Jérémie Renier) gaat het alleszins al veel beter. Chloé wordt verliefd op hem en de twee gaan na een paar maanden zelfs samenwonen. Maar dan ontdekt Chloé dat haar nieuwe geliefde een deel van zijn leven voor haar verborgen heeft gehouden... Net als in Paul Verhoevens 'Elle'' heeft deze spannende bewerking van een boek van de Amerikaanse schrijfster Joyce Carol Oates het soort psychoseksuele thriller opgeleverd, waarin de grenzen tussen feit en fictie, pijn en plezier, knipoog en kopstoot vervagen tot een schemerzone waarin het verrukkelijk vertoeven is. Pop Up Cinema Het Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens vijf weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bijzondere voorstellingen te zien. Bij het vallen van de duisternis start steeds een succesvolle en bijzondere film. Celeplein
Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en warme dekens alvast klaar. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend, en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door.

De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.