Zwolse bierviltjeskunstenaar Roeland ten Broeke

Plaats café De Hete Brij
Datum
start 20 juni 2018 om 20:00
eind 20 juli 2018 om 20:00
Omschrijving De Zwolse bierviltjeskunstenaar Roeland ten Broeke exposeert vanaf 20 juni 75 kunstviltjes uit zijn collectie in café De Hete Brij. Geïnspireerd door die andere Zwolse kunstenaar, Herman Brood, maakt hij zijn kunst sinds 20 jaar in diverse Zwolse café’s. Ivo de Lange, van de Herman Brood Experience, opent de tentoonstelling op woensdag 20 juni om 20.00 uur. Ook zijn er vanaf dan drie originele Brood viltjes te bewonderen. In De Hete Brij, die dit jaar ook 20 jaar bestaat, worden ter gelegenheid van de expositie, de drankjes op speciale, unieke bierviltjes geserveerd.

Roeland ten Broeke is in het dagelijks leven werkzaam op Hogeschool Windesheim, maar in de avond uren is hij eens per week in Zwolse café’s te vinden waar hij bierviltjes omtovert in ware kunstwerken. “Ooit zag ik Herman Brood zijn werk op bierviltjes maken. Nu heb ik altijd al getekend, maar sinds die tijd ben ik ook op bierviltjes gaan tekenen”, aldus Roeland.

Onder de indruk van Roelands werk, is Ivo de Lange meteen bereid de expositie te openen. Ook stelt Ivo tijdelijk drie, door Herman Brood beschilderde, originele viltjes uit de collectie van de Herman Brood Experience ter beschikking aan De Brij.