Fietsroute Johannes van Ommen

Datum 28 juni 2018 om 09:30
Omschrijving Donderdag 28 juni wordt de eerste Devoten fietsroute gepresenteerd. De fietsroute volgt het leven van de Moderne Devoot Johannes van Ommen. Veel mensen kennen Johannes van Ommen niet, toch is hij heel belangrijk geweest voor Overijssel en vooral voor Salland. Hij stond aan de basis van het eerste Fraterhuis van de Broeders des Gemeenen Levens in Zwolle, was medestichter van het Fraterhuis en het latere klooster op de Agnietenberg. Verder heeft Johannes een klooster gesticht bij Vollenhove, het Sint Jansklooster ( Sint Janskamp), en ondersteunde hij zusterkloosters van de Moderne Devotie in Hasselt, Kampen en Almelo.
Het bijzondere aan het verhaal van Johannes is het feit dat hij blind was, en overal werd ondersteund door zijn moeder. In het eerste Fraterhuis in Zwolle bestierde zij het huishouden van de vijf devote broeders.

De fietsroute “ In de voetsporen van Johannes van Ommen “ loopt van Ommen, Dalfsen, Zwolle, Agnietenberg, Hasselt naar Sint Jansklooster en Vollenhove. Het is de eerste in een reeks van Devoten fietsroutes. Overijssel vormde de bakermat van de Moderne Devotie, de grootste hervormingsbeweging van kerk en samenleving die Nederland ooit heeft gekend.

de presentatie op 28 juni is om 9.30 uur.
Vanaf dat moment is de fietsroute gratis te downloaden vanaf :
www.thomasakempiszwolle.nl ; www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl

Deelnemers kunnen dan zelf hun startplek en tijd bepalen,