de Spelletjeshut

Plaats speelveld aan de Van Haersoltemarke in Zwolle Zuid
Datum 19 juli 2018 om 19:00
Omschrijving Bijna twee jaar geleden heeft Sebastian Snitjer de tekenwedstrijd ‘Ik de burgemeester’ gewonnen, waarbij kinderen een creatief idee mochten indienen voor hun buurt. De wedstrijd werd georganiseerd door Stadkamer BuurtCultuur. Sebastian won met zijn idee voor een Spelletjeshut. De hut staat inmiddels op zijn plek en wordt op donderdag 19 juli om 19.00 uur geopend.

Het idee – de Spelletjeshut
Het idee van Sebastian was een de hut die gebouwd en bedacht moest worden met buurtbewoners en klasgenoten. Op die manier krijg je een grotere betrokkenheid bij de wijk. Ook voorkom je daarmee vernieling, want wat je samen bouwt breek je niet af.

Kunstenaar

Om de Spelletjeshut ook echt te maken heeft Stadkamer de kunstenaar Dennie Boxem betrokken bij uitwerken van het ontwerp en de uitvoering. Samen met Sebastian is het thema ‘jungle’ bedacht en Dennie heeft het ontwerp gemaakt. Op verschillende momenten hebben buurtbewoners geholpen met mozaïeken. De hut is tot stand gekomen met ondersteuning vanuit het Buurtcultuurfonds van Stadkamer.

Opening
Op donderdag 19 juli om 19.00 uur ben je van harte welkom bij de opening van de Spelletjeshut. Sebastian Snitjer en wethouder Michiel van Willigen verzorgen de opening op het speelveld aan de Van Haersoltemarke in Zwolle Zuid. Daarnaast is er een uitleg over de hut en
de spelletjes door Dennie Boxem.