Doodgewoon

PlaatsDominicanenklooster
Datum14 september 2018 om 15:30
OmschrijvingIedereen gaat dood, maar de manier waarop we sterven verandert. Artsen kunnen zo veel, dat het steeds belangrijker wordt om zelf na te denken over doodgaan. Op vrijdagmiddag 14 september doen ouderen en deskundigen dat samen, in een open gesprek in het Dominicanenklooster Zwolle.

Hoe ziet doodgaan er uit, in deze tijd? Is het wijs om je erop voor te bereiden? Hoe doe je dat? En wat betekent de dood voor ons, levenden?

Met deze en andere vragen gaan we in gesprek met elkaar en met mensen die ook professioneel met de dood te maken hebben: artsen, hospicewerkers, pastores. ‘Sterven verandert in deze tijd’, zegt gespreksleider Arjan Broers, journalist en programmamaker van het Zwolse klooster. ‘We kunnen niet anders dan er bewuster mee omgaan. Samen kunnen we elkaar wijzer maken.’

Met medewerking van onder meer: Jacqueline Diepman (initiatiefnemer hospice Zwolle); Marjon Klaassen (Meander Uitvaartopleiding en auteur); Agnes van Balkom (KBO-PCOB); Ries Nieuwkoop (emeritus predikant en vrijwilliger); Wies Wagenaar (netwerk palliatieve zorg); Anne Stael (Van betekenis tot het einde); Etje Verhagen (psychologe); Wijbe Fransen o.p. (dominicaan).

Het rondetafelgesprek is een samenwerking met ouderenorganisatie KBO-PCOB en de coalitie Van betekenis tot het einde (zie www.ikwilmetjepraten.nu). Na afloop kunt u blijven voor een lekkere kloostermaaltijd en ook kunt u meedoen met de vespers van de broeders dominicanen in het prachtige koor van de kloosterkerk.

Tijd gesprek: 15.30u - 17.30u
Drankje en buffet: 17.30u – 19.00u

Kosten: € 12,50
Met maaltijd € 25,-

Adres:
Assendorperstraat 29
8012 DE ZWOLLE
038 425 44 00

Inschrijving: https://www.kloosterzwolle.nl/programma/doodgewoon-zwolle/