Elien Van den Broec

Datum14 september 2018 om 20:00
OmschrijvingVrijdagavond 14 september om 20:00u is Elien Van den Broeck weer te horen. Deze nu 15-jarige Belgische musicus maakte vorig jaar veel indruk toen ze samen met haar vader Wim optrad in Zwolle.

Ze zal nu in haar eentje een programma verzorgen op de reizende beiaard die staat opgesteld bij de hoofdingang van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Daar is ditmaal dus ook de luisterplaats. Elien maakt een internationale beiaardmuziekreis met componisten uit Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Spanje en Amerika: o.a. Joseph Haydn, Ludovico Einaudi, Camille Saint-Saëns, Franz Schubert en Isaac Albéniz.

Zaterdagmiddag 15 september om 16:00u wordt het carillon van de Peperbus à quatre-mains (et-pieds) bespeeld door het beiaardiersechtpaar Dina Verheyden en Richard de Waardt. Zij hebben hun programma ‘Coup de foudre’ genoemd, wat blikseminslag en ook liefde-op-het-eerste-gezicht betekent. Richard werd in 2012 op zijn 30e de stadsbeiaardier van Rotterdam. Hij heeft heel interessante bewerkingen gemaakt voor hun optreden: een deel van het concert herdenkt de 100e sterfdag van Claude Debussy. Daarnaast combineren ze o.a. Joaquín Rodrigo’s Concierto de Aranjuez met hun versies van Pink Panther Theme en Super Mario Brothers!


Luisterplaats is de Ossenmarkt aan de voet van de Peperbus.

De volgende twee concerten zijn op vrijdag 21 september (20u) en zaterdag 22 september (16u). Op beide concerten spelen blazers op het bordes voor het Stadhuis samen met een reizende beiaard. Op de 21e spelen Boudewijn Zwart en Brassband David olv Wilbert Zwier samen en afwisselend een programma met o.a. nieuwe muziek van componisten met een band met het ArtEZ Conservatorium. De 22e verzorgt de Bredase stadsbeiaardier Paul Maassen samen met de Meander Bigband olv Albert Dam een jazz-concert.


Toegang vrij.