Een kenniseconomie zonder mensen?

Plaats Club Cele
Datum 25 september 2018 om 20:30
Omschrijving Op 25 september hebben we het bij Club Cele over de arbeidsmarkt en de Nederlandse kenniseconomie. Over de arbeidsmarkt is veel te zeggen: er zijn te weinig docenten, een grote wissel in de zorg en we halen kennis en handjes uit het buitenland. Er lijkt een tekort aan kennis te zijn. Hoe zorgt Zwolle ervoor dat ze tekorten aan kennis in de regio opvangt de komende vijf jaar? En hoe gaan we daar mee om?

"De Nederlandse politiek wil al jaren bij de beste kenniseconomieën ter wereld horen. Nederland kan alleen meer verdienen door meer uit te vinden, maar er is gebrek aan de belangrijkste grondstof: kennis. De technisch hoogopgeleide mensen die voor deze innovaties nodig zijn, studeren niet in Nederland," zo beschrijft VPRO Tegenlicht de de aflevering 'Nederland Buiten Kennis'.

Samen met een panel uit regio Zwolle die dagelijks met dit onderwerp te maken hebben, zoals Richard van Hoogwaarden [Scania Bedrijfsschool] en onderwijsinstellingen als Deltion College, gaan we dit thema uitdiepen. Wat betekent dit voor onze regio? Praat jij ook mee over Nederland buiten kennis?

Club Cele VPRO Tegenlicht Meet Up Nederland buiten kennis vindt plaats op dinsdag 25 september om 20.30 uur in bovenfoyer van Odeon [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via
redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl
Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2N8Flv2