Platenbeurs

Plaats IJsselhallen
Datum 23 september 2018 om 10:00
Omschrijving Muziekliefhebbers moeten op zondag 23 september zeker een bezoek brengen aan de Platenbeurs in de IJsselhallen Zwolle. Deze editie is namelijk groter dan ooit. Meer dan 100 verschillende standhouders uit zeven verschillende landen zijn aanwezig op de beurs. Dat betekent dat er meer dan 1000.000 lp’s, singles, cd’s en dvd’s op de bezoekers liggen te wachten. Een echte muziekhemel!

De Platenbeurs in Zwolle is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste eendaagse beurs in de Europa. Een Platenbeurs XXXL, aldus organisator Wilco de Bruin. De eigenaar van Variaworld in Deventer ziet de belangstelling voor met name vinyl de laatste tijd nog steeds toenemen en rekent dan ook op meer dan 2000 bezoekers.

De MC is terug!
Het is niet alleen maar vinyl wat de klok slaat op de beurs in Zwolle. Ook de ‘ouderwetse’ muziekcassette mag zich in een toenemende belangstelling van verzamelaars verheugen. En dus kunnen liefhebbers ook daar naar op zoek in de IJsselhallen want er zijn verschillende verkopers die de MC tegenwoordig weer aanbieden. Verder is er een stand met (bijna) alles van Normaal, een stand met speciale muziek-awards en een grote stand met zogenaamde Funkos, populaire pops van muziek- en filmfiguren. En wil je je favoriete singletje horen? Dat kan bij Drive-In Disco Het Gevoel Van waar de DJ jouw keuze graag voor je op de draaitafel legt!

Live muziek
Tijdens een beurs waar alles draait om muziek mag live muziek natuurlijk niet ontbreken. Robby Valentine komt naar Zwolle voor een optreden en er is een meet & greet met (en een optreden van) Jan Wilm Tolkamp, van 2006 tot het eind gitarist van Normaal. Tolkamp bracht dit jaar een mooie solo-cd uit, getiteld ‘Vrijheid van denken en doen’. Verder komt Robert Haagsman zijn nieuwe boek Passion for vinyl promoten en signeren en wordt er een speciaal Platenbeursbiertje gepresenteerd, ‘Recordfairbeer, limited edition for Crate Diggers’.

De deuren van de Platenbeurs gaan zondagochtend open om 10.00 en de eerste 500 bezoekers ontvangen een gratis goodiebag met vinylpromo’s, cd’s en nog veel meer. De entree kost 6 euro, parkeren is gratis.