Kinderboekenweek

Plaats Waanders in de Broeren
Datum
start 3 oktober 2018
eind 14 oktober 2018
Omschrijving Van 3 t/m 14 okt. is het Kinderboekenweek! Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met als motto ‘Kom erbij!’ Bij Waanders In de Broeren wordt dit volop gevierd.

Kinderboekenweekgeschenk
Jozua Douglas is de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Het geschenk
De eilandenruzie is van 3 t/m 14 oktober 2018 hét cadeau van boekhandels en bibliotheken bij besteding van ten minste € 10 aan kinderboeken.

De eilandenruzie
De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?
De eilandenruzie is het los te lezen vervolg op De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang.

Prentenboek Kinderboekenweek
Milja Praagman heeft dit jaar het Prentenboek ‘Kom erbij’ voor de Kinderboekenweek getekend en geschreven. Een geweldig prentenboek voor € 6,95!


Programma Waanders In de Broeren

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor kinderen én ouders.


Woensdag 3 okt. 15.00: De Zwolse Malou Tichelaar leest voor uit haar boek Pluisje zoekt een bijzonder huisje. Voor kinderen tot 6 jaar.

Zaterdag 6 okt. 15.00: Manon Sikkel vertelt hoe je een verhaal maakt, verzint met de kinderen een verhaal, doet een vriendschapsquiz, leest voor uit haar nieuwe boek Verschrikkelijke Vrienden en signeert!
Vanaf 7 jaar.

Woensdag 10 okt. 14.30: Illustrator Natascha Stenvert komt met de Kolletje-poppenkast. Voor wijsneuzen vanaf 3 jaar.

Donderdag 11 okt. 16.00: Milja Praagman, schrijver en illustrator van het Prentenboek van de Kinderboekenweek, laat zien hoe het idee voor Kom erbij is ontstaan. Ze leest voor uit het prentenboek en gaat daarna ‘tovertekenen’. Ook beantwoordt Milja vragen van kinderen en signeert ze haar prentenboek Kom erbij!
Vanaf 4 jaar.

Zat. 13 okt. 10.00-11.00: Bibi komt! Bibi is 10 jaar en heeft bijna 350.000 YouTube-abonnees. Ze signeert haar nieuwste boek DIY met Bibi. Kom op tijd voor een handtekening en foto!