KindermeZZo

Datum
start 17 oktober 2018 om 14:00
eind 17 oktober 2018 om 16:00
Omschrijving Op woensdag 17 oktober organiseert KindermeZZo in Zwolle een clownsmiddag voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker dichtbij is. Clown ZieZo en tante Pip komen de kinderen vermaken.

Kanker kan het gezin heeft een grote impact op kinderen. Ontspanning en er even uit zijn, is dan heel belangrijk. De clownsmiddag wordt aangeboden en verzorgd door de clownstichting Ziezo. Kinderen zijn welkom om 14.00 uur. Het kan veilig voelen het beste vriendje of vriendinnetje mee te nemen. Dat mag dan ook. Ouders of grootouders die de kinderen brengen, kunnen tegelijkertijd bij IntermeZZo terecht. Voor hen zijn vrijwilligers aanwezig als gesprekspartner. De middag duurt tot ca 16.00 uur.

Wat is KindermeZZo?
KindermeZZo biedt kinderen in de basisschoolleeftijd een veilige en fijne plek om te ontspannen. KindermeZZo heeft nadrukkelijk een regionale functie. Kanker bij één van de ouders, een broertje of zusje, of de (oppas)oma of opa, ontregelt de gezinssituatie. Kinderen voelen zich vaak alleen staan of ervaren spanning. Bij KindermeZZo kunnen kinderen even los komen en tegelijk herkenning vinden bij elkaar, met of zonder woorden, in sport en spel. Elke twee weken is er een kidsmiddag. Ze worden begeleid door daarvoor opgeleide volwassenen bij creatieve, sportieve en ontspannende activiteiten.
KindermeZZo maakt deel uit van IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten.

Aanmelden is nodig en kan telefonisch.
KindermeZZo is bereikbaar opwerkdagen voor aanmelding: (06) 53 76 71 45.
Plaats: Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter Van Thienenweg 1A Zwolle