UNICEF Loop

Plaats Park Wezenlanden
Datum 12 oktober 2018
Omschrijving Op vrijdag 12 oktober gaan een aantal kinderen in Zwolle mee doen aan de UNICEF loop in het Park Wezenlanden. Hierbij zullen zij gesponsord worden door familie/vrienden/kennissen om zo geld op te halen voor UNICEF.

UNICEF zet zich in om kinderen de best mogelijke kindertijd te geven. Elk kind heeft recht op een veilige en liefdevolle omgeving waarin het gezond kan opgroeien. Wij gunnen alle kinderen een onbezorgde jeugd waarin ze kunnen spelen en leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en volop kansen krijgen. Want zoveel begint bij een kind, als het tenminste kansen krijgt.
Helaas heeft niet elk kind gelijke kansen. In Nederland kunnen kinderen daarom meedoen aan de UNICEF Loop om hun steentje bij te dragen. De UNICEF Loop bestaat sinds begin jaren zeventig en in Zwolle wordt deze sponsorloop voor de twee├źntwintigste keer gehouden.

Vluchten doe je niet zomaar
In de hele wereld zijn 28 miljoen kinderen op de vlucht, omdat het in hun land oorlog is. Ze krijgen daardoor niet de zorg die kinderen nodig hebben, zoals goede voeding, schoon water, kleding en onderwijs. UNICEF doet hier wat aan mede door de opgehaalde sponsorgelden van UNICEF lopen.

UNICEF Loop
Door mee te doen aan de UNICEF Loop steun je het werk van UNICEF op een leuke en sportieve manier!