Thorbecke viert 50 jaar

Plaats Thorbecke
Datum 19 oktober 2018
Omschrijving De Thorbecke Scholengemeenschap aan de Dokter van Heesweg - Thorbecke in de volksmond - wordt dit jaar 50. Dat viert de school groots. Vrijdag 19 oktober is er voor leerlingen een feest in Hedon, een sportcarrousel en vijftig recordpogingen in het eventcenter van PEC Zwolle. En één van die records moet zelfs een wereldrecord worden!
Wereldrecord Floss Dance
Leerlingen en docenten hebben 50 recordpogingen bedacht. Onder andere spijkerbroek hangen, zo veel mogelijk coupletten van het Wilhelmus zingen, zo snel mogelijk tien T-shirts aan trekken en zo hard mogelijk schreeuwen. Om 11.30 uur doen al deze leerlingen samen een poging om het wereldrecord Floss Dance verbreken, bekend van YouTube en de game Fortnite. Met minimaal 600 man, moet er één minuut lang gedanst worden. Twaalf stewards en twee officiële onafhankelijke waarnemers begeleiden de poging en controleren of het record ook echt verbroken wordt.

Een feestje met Rico en Sticks
De jongste leerlingen hebben hun eigen programma in Hedon. De leerlingen worden daar opgewacht door De Meisjes van Plezier. DJ Low Reply uit Zwolle warmt de zaal op, samen met VJ Tweelicht. Voor het hoofdprogramma maken ex-Opgezwollenaren Rico en Sticks hun opwachting. Het feest wordt afgesloten met een pizzaparty.
Springen, zwemmen, bowlen en poolen
De derde groep leerlingen zal drie verschillende sporten beoefenen. Bij trampolinepark Rebound kunnen ze naar hartenlust salto’s maken, bij zwembad De Vrolijkheid is er tijd om te ontspannen in het bubbelbad én bij Bowlen & Zo kunnen ze elkaar uitdagen voor een potje poolen of bowlen.
Een echt Zwols feestje
Hiske Kromdijk, één van de teamleiders van de onderbouw op Thorbecke: “Wij zijn een Zwolse school en we wilden zoveel mogelijk Zwolse ondernemers, artiesten en locaties bij ons feest betrekken. We beginnen de dag met een foto van álle leerlingen en docenten op de sportvelden bij Be Quick. Eén groep gaat in een feestelijke stoet naar Hedon. De klassen verkleden zich, hebben vlaggen gemaakt en ze worden begeleid door brassband Caribbeanbrass . De recordpogingen vinden bij PEC plaats. Een echt Zwols feestje dus!”