Monkey Joe

PlaatsCafé Zuijdt
Datum26 januari 2019
OmschrijvingMonkey Joe houdt het klein op zaterdagavond 26 januari in Café Zuijdt
“Pure bluesrock met een subtiele touch”

De ervaren Zwolse bluesrockband Monkey Joe komt op zaterdagavond 26 januari naar Café Zuijdt in Zwolle Zuid. Waar ze normaal op wat grotere podia spelen, houden ze het bij dit optreden lekker kleinschalig. Blues- en rockliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het optreden van Monkey Joe. Aanvang 21.00 en eindtijd 23.45. “Iedereen die van de blues houdt is welkom, we hopen op veel bezoekers” aldus zanger/gitarist Michiel Kroes. Ook toetsenist Bart van der Salm is enthousiast: “Leuk om eens in mijn eigen buurtje te kunnen optreden.”

Monkey Joe timmert al een tijdje aan de weg en is helemaal thuis in de regio: twee van de vier bandleden komen uit Zwolle en de andere twee uit Dalfsen en Apeldoorn. De band gaat vandaag de blues spelen met een ‘subtiele touch’. Wat dat is, legt drummer Pierre haarfijn uit: “Ik heb speciaal voor dit optreden ‘rods’ en ‘brushes’ aangeschaft. Daarmee klinken de klappen wat minder luid en hebben we meer ruimte voor dynamiek.” Bassist Bas den Herder beaamt dat: “Pierre heeft gelijk. Maar Pierre heeft eigenlijk altijd gelijk.”

Monkey Joe speelt pure bluesrock met op z’n tijd een ‘crowdpleaser’, zoals Purple Rain (Prince), Cocaine (J.J. Cale) of Never be Clever (Herman Brood). De band staat bekend om de strakke ritmesectie, howling hammond sound en scheurende gitaarsolo’s. Ze spelen nummers van o.a. Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Aynsley Lister en Popa Chubby.

Eerder stond de band al op sfeervolle festivals (Bierfestival in Dalfsen, Kuylkamp in Son en Breugel) en in dampende kroegen (d’Olde Wettering in Lierderholthuis en Bluescafé in Apeldoorn). Dit wordt hun eerste optreden in Zwolle Zuid.