project Vuurkracht

Datum
start28 februari 2019
eind30 mei 2019
OmschrijvingZwolle - Op 28 februari start het nieuwe programma van het project Vuurkracht. Een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, uitgedaagd worden en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Vuurkracht biedt jongeren de kans om op een uitdagende manier inzicht te krijgen in hun gedrag. In een 12-weken durend programma werken zij aan dagelijkse thema’s zoals het ontdekken van grenzen, leren ontspannen en het laten zien van jezelf aan de ander. Het programma is ter aanvulling op het huidige traject waar de jongere al mee bezig is.

De natuur als inspiratie
Al deze activiteiten vinden plaats bij en rondom Wijkboerderij De Klooienberg. “Wij geloven dat jongeren buiten dichter bij zichzelf komen”, zegt Arend Jan Poelarends, jongerenwerker bij Travers Welzijn en oprichter van het project Vuurkracht. “De natuur is een enorme inspiratiebron voor allerlei verschillende werkvormen. Zo gaan we houthakken en vuur maken, maar ook kickboksen en kanoën.”

Een veilige plek
De groep bestaat uit zes tot acht jongeren en twee begeleiders. Arend Jan als jongerenwerker en Jeffrey als ervaringsdeskundige. “Op deze manier kunnen de jongeren van elkaar leren en creëren we een veilige plek. Een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn en hun eigen ‘vuurkracht’ leren ontdekken.”

Meedoen met Vuurkracht? Je vindt meer informatie over het project en kunt je aanmelden op www.vuurkracht.com.