Collecteweek Amnesty International

Plaats Zwolle
Datum
start 11 maart 2019
eind 16 maart 2019
Omschrijving In de week van 11 tot en met 16 maart 2019 collecteert Amnesty International voor de 17e keer in heel Nederland. Ook in Zwolle gaan collectanten van deur tot deur. Ondanks dat er zo’n 15.000 collectanten in heel Nederland zijn, kan de werkgroep Zwolle extra collectanten gebruiken. Zodat alle wijken in de stad voorzien kunnen worden.

Missie Amnesty International
Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

Waarom een collecte?
Amnesty International is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie.

Effect hebben de acties van Amnesty International gelukkig vaak! Zo ook naar aanleiding van de Write for Rights actie, afgelopen december. In Zwolle alleen al zijn ruim 2.400 brieven geschreven, in Nederland meer dan 160.000. Met als resultaat nu al twee vrijlatingen. Daar voert Amnesty International haar acties voor. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty International dit werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador. Zij werd, ten onrechte, beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty International voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na 10 jaar weer met haar gezin herenigd.

Collectant worden
Wilt u helpen om donaties op te halen? Het kost slechts twee uurtjes langs de huizen gaan, in straten bij u in de buurt. Meer informatie opvragen of aanmelden kan bij Huub Wieringa van de werkgroep Zwolle, via huub.wieringa@wxs.nl.