CLASSSH Zwolle

Datum 15 maart 2019 om 20:00
Omschrijving Unieke samenwerking tussen Overijsselse poppodia, theaters en orkest wordt wegens succes vervolgd

Na de succesvolle eerste tour in 2018 brengt Orkest van het Oosten samen met de Overijsselse theaters en poppodia in 2019 opnieuw CLASSSH naar de bühne in Deventer, Zwolle en Enschede. Een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. De eerste CLASSSH vindt plaats op 9 en 15 maart met op het programma: de Vierde Symfonie van Brahms. DJ’s Paul van ’t Veer en Henk Kanning verzorgen de muzikale omlijsting in Zwolle, en in Deventer is VONDST inhoudelijk creatief partner. CLASSSH in Enschede volgt op 25 mei 2019 in het Muziekcentrum met dj Bas Amro.

CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Het Orkest van het Oosten wordt in een geheel nieuwe setting gedipt. Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en dj/host. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert.

“De CLASSSH zit wat ons betreft in de balans tussen muziek, ruimte en beleving. Binnen ons programma zoeken we hier constant naar, klassiekers in het decor van de enorme Lebuinuskerk”, aldus Vondst, de partner in Deventer. Voor dj Bas Amro zit de CLASSSH absoluut in het publiek en de sfeer: “De beleving van klassieke muziek zonder regels zorgt voor een ontzettend leuke en spontane avond. Het is een unieke samenstelling van kenners en nieuwsgierigen, hierdoor ontstaat een hele bijzondere sfeer”.

Dit jaar worden er nieuwe elementen toegevoegd, of bestaande concepten verder uitgewerkt. Zo is er een nieuwe locatie voor de Deventer-editie, is er een nieuwe Host voor de Zwolle-editie, en worden alle visuals in deze tour verzorgt door VJ Sjan Top van Tweelicht. Daarnaast brengt de Vierde Symfonie van Brahms weer een totaal nieuwe CLASSSH-beleving ten opzichte van de vorige editie.
Kaarten voor CLASSSH zijn te koop voor €15,- ex servicekosten, en zijn te koop via de verschillende theaters en poppodia. Meer informatie over de tour en het programma is te vinden op classsh.nl


CLASSSH Zwolle
15 maart - 20:00 uur
Orkest van het Oosten & DJ Paul van ’t Veer en Host Henk Kanning
Theater de Spiegel, Zwolle