Tentoonstelling ’20 x 20’

PlaatsVoorstraat 31
Datum
start30 maart 2019 om 14:00
eind30 maart 2019 om 18:00
OmschrijvingDe afdeling Buurtcultuur van Stadkamer organiseert zaterdag 30 maart de eendaagse tentoonstelling ’20 x 20’. In deze tentoonstelling geven 20 buurtbewoners een inkijkje in hun buurt en vragen ze aandacht voor wat speelt in de Zwolse buurten. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, maar in het bijzonder worden kunstenaars, theatermakers en andere creatievelingen uitgenodigd. Het doel van de expositie is het ontstaan van een match tussen een buurtbewoner en een kunstenaar, zodat er 20 nieuwe culturele projecten in Zwolle kunnen worden opgezet.

Van 14.00 tot 18.00 uur zijn Zwollenaren welkom aan Voorstraat 31 om de identiteit van alle Zwolse buurten te ervaren. De 20 ambassadeurs van 20 buurten tonen het karakter van hun eigen buurt in deze expositie door middel van een karakteristiek object. Ook vertellen ze wat hun buurt typeert, wat er nog mist en wat ze hun buurt zouden gunnen. Zwolse kunstenaars, theatermakers, schrijvers, muzikanten, producenten en andere creatievelingen kunnen hiervoor oplossingen aandragen, aan de hand van kunst en cultuur.

Na de gesprekken selecteert elke ambassadeur een creatieveling die het beste aansluit bij zijn of haar wensen en buurt. Dit is de start van een spannend en creatief proces waarin de buurtbewoners en de kunstenaar met elkaar aan het werk gaan om tot een kunstwerk, voorstelling, concert of een andere creatieve uitspatting te komen voor de buurt. Om dit mogelijk te maken kan er subsidie aangevraagd worden bij het Buurtcultuurfonds

’20 x 20’ is een unieke eendaagse expositie die plaatsvindt op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 18.00 uur. De expositie is aan de Voorstraat 31.