Club Cele avond

Datum 12 maart 2019
Omschrijving Vorig Stadscafé werden we geïnspireerd door de Water Wall en kregen we een inkijkje in de samenwerking tussen gemeente Zwolle en provincie Overijssel. Tijdens de Club Cele avond van 12 maart bekijken we wat inwoners uit verschillende Zwolse wijken al doen op het gebied van klimaat. We gaan onder andere in gesprek met Adriaan Mosterman, die je vast kent van de klimaat-straat Seringenstraat.

Zou jij ook wel in een groene straat willen wonen? Op 12 maart vertellen verschillende (ervarings)deskundigen over hoe je zelf kunt acteren in eigen omgeving. De Seringenstraat in Assendorp staat alom bekend als dé klimaatstraat. Bewoner en aanjager project Seringenstraat Zwolle Adriaan Mosterman komt ons bij Club Cele inspireren over het opstarten van het project en met zijn kennis over klimaatbestendige straten. De bewoners van de Seringenstraat kregen hulp van Waterschap Drents Overijsselse Delta met een klimaatsubsidie. Vanavond zijn er verschillende deskundigen aanwezig die je kunnen vertellen hoe jij kunt starten in je eigen wijk en hoe je aanspraak kunt maken op de potjes die de overheid beschikt stelt voor klimaatprojecten.
We verwelkomen Ryan Hoekman, aanjager Klimaat Actief Zwolle (KAS), zij werkt veel samen met Adriaan en kan je vanuit haar kennis en kunde verder helpen. Ook is zij betrokken bij de Climate Campus in Zwolle. Net als de vorige editie zijn Jenifer van Dijk en Jeroen van Luynen van de Water Wall natuurlijk ook aanwezig.
Ben jij benieuwd wat jij in je eigen leefomgeving kunt veranderen? Of wil je weten hoe instanties jou kunnen helpen bij je klimaatplannen in eigen buurt? Kom dan zeker op 12 maart naar Club Cele!
De Hongerige Stad Zwolle #7 | Alles dat je water geeft, groeit vindt plaats op dinsdag 12 maart 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].
Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2WYxFNa