Muziektheatervoorstelling Hemelse Vreugde - Mahlers Vierde Symfonie

PlaatsTheater de Spiegel
Datum
start25 mei 2019 om 20:00
eind25 mei 2019 om 22:30
OmschrijvingTheatergroep Podiumkans en het Hanze Orkest ontmoeten elkaar op het grote podium van Theater de Spiegel in Zwolle. Samen brengen ze op verrassende, unieke en eigentijdse wijze de vierde symfonie van Mahler in beeld. Muziek en theater versmelten, wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat u op het puntje van uw stoel zult zitten…

“Wat weten we de schijn toch goed op te houden! Aan de buitenkant kan ons leven er goed en mooi uitzien, maar uiteindelijk staan we met onze poten in de modder en schuilen om de hoek het afscheid en de dood.” Te midden van deze harde realiteit nemen we u mee in de tijdloze, spannende en verrassende zoektocht naar de momenten dat de aarde de hemel raakt.

Rondom en tijdens de vier delen van de vierde symfonie van Mahler, wordt een unieke raamvertelling gevlochten. In de verhaallijnen zien we hoe verschillende mensen anno 2019 proberen het leven op te poetsen, wat meer glans te geven en zich te verheffen boven het banale van iedere dag. Net als wij, lopen zij ook vast en worstelen ze met het alledaagse. Juist wanneer we de hoop hebben opgegeven, krijgen we – al is het anders dan verwacht – toch een glimp van de Hemelse Vreugde.

Deze uitzonderlijke theatrale omlijsting bij de vierde symfonie van Mahler maakt dat de Hemelse Vreugde niet alleen toegankelijk is voor een nieuw publiek. Ook de liefhebber van muziek van Mahler komt een stapje dichter bij hem te staan na het zien van deze voorstelling.

Meer info