Club Cele

Plaats Odeon
Datum 16 april 2019 om 20:30
Omschrijving Het bruist, het sist, het rommelt overal in Nederland Voedselland. Het Nederlandse landbouw- en voedselregime krijgt met horten en stoten te maken met heel andere consumenten, een heel andere organisatie van markten en een heel ander verdienmodel bij de voedselproductie. Michiel Korthals ging op reis door dit nieuwe voedselland en publiceerde er een boek over: Goed Eten. Filosofie van Voeding en Landbouw. Op dinsdag 16 april gaan we het gesprek met deze ‘voedselfilosoof’ aan.
Zijn boek staat niet vol recepten, maar met overwegingen over nieuwe en oude landbouwproblemen, zoals dierenwelzijn, kunstmest, het eten van vlees, genetische modificatie en goede smaak. Michiel Korthals is naast auteur hoogleraar filosofie in Pollenza (Italie) en emirtus hoogleraar filosofie bij Wageningen Universiteit.
“Volgens mij zijn filosofie en ethiek bij uitstek geschikt om complexe onderwerpen als duurzaamheid, landbouw en voeding te analyseren en te evalueren.” Michiel Korthals sprak voor zijn boek met boeren, consumenten, wetenschappers, journalisten, bestuurders en politici. Wat zijn zijn bevindingen vanuit zijn filosofische blik op voedsel en landbouw in Nederland? Daar kom je op 16 april achter tijdens zijn inspiratiesessie bij Club Cele! Kunstenaars, boeren, producenten, filosofen, studenten, ondernemers: iedereen is van harte welkom.
Een trip door eetbaar Nederland met Michiel Korthals | Café O2 ​vindt plaats op ​16 april 2019​ om 20.30 uur ​in de ​Rabo Foyer​ van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].
Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.