Gabriel Naïm Amor

PlaatsPerrontheater
Datum
start19 mei 2019 om 15:30
eind19 mei 2019 om 17:30
OmschrijvingZondag 19 mei doet Gabriel Naïm Amor Zwolle aan voor een concert in het Perrontheater aan de Westerlaan. In 2009 trad Amor op in Utrecht. Sindsdien was hij niet meer in Nederland te bewonderen.

De geboren Parijzenaar, telg uit een familie van kunstenaars en muzikanten, is dan voor even terug in Europa, dat hij in 1997 verruilde voor Tucson, Arizona. Daar kregen zijn composities een heel eigen geluid, waarin de zwierige Franse chansons vermengd raakten met de muziek van de plaatselijke scene rond bands als Giant Sand en Calexico.
Amor schrijft zowel Franstalige als Engelstalige liedjes, die zich kenmerken door een melancholieke inslag, dromerige instrumentaties en zijn omfloerste rookstem.

Naast verschillende liedjesplaten maakte hij een serie van vier albums met muziek voor niet bestaande films, waarin de sfeer van het woestijnlandschap rond Tucson, decor van veel westernfilms, hoorbaar is.

Na twee ‘experimental avant pop’ albums met slagwerker Thomas Belhom begon Amor in 2000 aan een solocarrière. Daarin werd hij begeleid door een keur aan topmuzikanten, waaronder John Convertino en Joey Burns (Calexico), Thøger Lund (Mark Lanegan), Howe Gelb (Giant Sand), Nathan Sabatino (Dr. Dog), Valérie Leulliot (Autour de Lucie) en Nick Coventry (KT Tunstall).

Support zal deze middag verzorgd worden door lokale held Dirk van Coevorden. Zondag 19 mei 15:30 uur, Perrontheater Zwolle. Entree: €5,-