DUO-DUO; Ammar Melhem & Jawdat Shaabo

Datum
start26 mei 2019 om 15:00
eind26 mei 2019 om 17:00
OmschrijvingTraditioneel Turks-Syrische muziek krijgt vleugels in Zwolle

De jonge Udist Ammar Melhem en Sazist Jawdat Shaabo spelen sinds begin 2018 samen in DUO-DUO klassieke Arabische- en Turkse muziek. Ze leren elkaar kennen in Zwolle nadat ze beiden voor de oorlog in Syrië gevlucht zijn. In Zwolle krijgen Jawdat en Ammar vleugels en stroomt de muziek uit hun vingers.

Ammar heeft in Syrië en Turkije al conservatorium gedaan en is Ud-docent en uitvoerend muzikant. Jawdat is autodidact op de Saz. Hij werd in Nederland al gescout terwijl hij nog in een azc verbleef, speelde vervolgens oa. in het Tropenmuseum en met het Nederlands Blazers Ensemble. Hij volgt nu master-classes op saz in Rotterdam. Beiden raken in Nederland mede geïnspireerd door blues, jazz en pop. Ze spelen nu steeds meer eigen stukken door Arabische- en Turkse muziek eigentijds te bewerken en staan te popelen om daar avondvullende optredens mee te verzorgen. Ze zijn gretig en heel enthousiast.

Wees 26 mei welkom in Park Eekhout; laat je tussen 15.00 en 17.00 uur verrassen door de muziek van DUO-DUO en wordt verwend in de ontspannen setting van de Theeschenkerij, die open is van 14.00 tot 18.00 uur en warm, koud en veel lekkers ‘uit de buurt’ serveert. Deze zomer nog 7 zondagen live muziek in Park Eekhout, info over het gevarieerde programma op de site van de theeschenkerij en op facebook.