Feestelijke opening expositie Wipstrik in Beeld

Datum
start26 mei 2019 om 14:15
eind26 mei 2019 om 16:00
Omschrijving19 jonge kunstenaars openen zondag 26 mei om 14.15 uur hun expositie tijdens het Ik Toon festival bij Stadkamer Centrum.

De jonge makers komen allemaal uit de Wipstrik en deden mee aan het project Wipstrik in Beeld van Wijkvereniging Wipstrikkwartier. Voor dit project kozen zij een thema uit de wijk dat hen boeide, blij maakte of wat juist vragen opriep.

Maker Cecile ”Wij hebben voor enge huizen gekozen omdat we best wel veel huizen eng vinden in de wijk. Om meer te weten te komen over enge huizen hebben we daar aangebeld. We kwamen erachter dat de mensen die er wonen best lief zijn. ”

De jonge makers gingen aan de slag met uiteenlopende onderwerpen: van stenen tuinen, de galg Wipstrik, spelen in de wijk en de vraag of huisdieren eindigen als hamburger bij de slager. Vooraf aan het maakproces trokken zij door de wijk om informatie te verzamelen, foto’s te maken, te voelen en te beleven. Met de verzamelde gegevens als input creëerden zij een eigen kunstwerk met een bijzonder verhaal. De exposite is medemogelijk gemaakt door het BuurtCultuurfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en is tot 1 juni te bezichtigen bij Stadkamer Centrum. Daarna reist de exposite naar Wijkcentrum Bestevaer (Trompstraat 10b) van 4 tot 21 juni. Meer informatie www.wijkcentrumbestevaer.nl