Boscross

PlaatsRuitersportcentrum Zwolle
Datum
start26 mei 2019 om 10:00
eind26 mei 2019 om 15:00
OmschrijvingOp zondag 26 mei organiseren Ruitersportcentrum Zwolle en Paardensportvereniging De Mars een boscross. Het parcours bestaat uit 12 natuurlijke hindernissen en gaat over de ruiterpaden door het bos en over de weidelanden achter het Ruitersportcentrum. Het parcours is ongeveer 3 kilometer lang en de hoogte van de hindernissen is 50/60 cm of 70/80 cm.

Dit jaarlijks terugkerend evenement trekt deelnemers vanuit alle delen van het land. Ook een aantal lesklanten van het Ruitersportcentrum nemen deel aan deze cross. Er zijn ruim 100 starts; paarden en pony’s. De deelnemers kunnen individueel starten of in groepen van maximaal 3 combinaties.

Zowel ruiter als paard beleven veel plezier aan deze tak van sport. Het parcours wordt in principe in galop afgelegd, er is een ideale tijd, maar er zijn ook combinaties die in draf gaan. Bij elke hindernis zitten 2 jury’s die controleren of de hindernis goed wordt gesprongen. Er zijn geen prijzen te winnen, het doel is vooral plezier en ontspanning voor ruiter en paard en natuurlijk ervaring opdoen.

Toeschouwers zijn van harte welkom. Vanaf het Ruitersportcentrum zijn de hindernissen in de weilanden goed te zien en ook in het bos kunnen de hindernissen bekeken worden.

Ruitersportcentrum Zwolle, Hollewandsweg 15 te Zwolle (Zuid)