Doepark Nooterhof

Datum16 juni 2019 om 14:00
OmschrijvingDe Nooterhof is weer open. Dat betekent dat er ook weer regelmatig leuke en leerzame activiteiten worden georganiseerd.

Op zondag 16 juni vanaf 14.00 uur gaan we samen een heel bijzondere groentesoep maken met groenten zoals als die ook te vinden zijn in de moestuin van de Nooterhof. Ook maken we zelf kruidenboter. Dit gebeurt met leuke opdrachten in de tuin. Kinderen vanaf 6 jaar, begeleid door een volwassene, kunnen hieraan meedoen. Deze activiteit van 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur, doorlopend kan men inlopen om mee te doen. Locatie: de moestuin / bij theehuis Earthship, in park de Nooterhof. Iedereen is welkom.

Ook voor oudere kinderen en volwassenen is er wat te doen: Wat zijn ‘vergeten groenten'? Wat is natuurvriendelijk tuinieren? Waarom zijn dieren, zoals pissebedden en vogels belangrijk in je tuin? Ontdek dit met de leuke leerzame ontdekkingstocht: Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof. Aan de hand van deze ontdekkingstocht kom je meer te weten over deze bijzondere tuin. Deze route is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen. Je maakt niet alleen kennis met de Vergeten Groentetuin. Er zijn ook nog twee andere thematuinen waarover we vertellen tijdens deze tocht. En er staat veel leerzaams in dat je kunt gebruiken voor je eigen tuin.

Op het terras van het Earthship is koffie, thee en limonade verkrijgbaar voor 0,50 eurocent, ook zijn er ijsjes. De activiteit is gratis.

Deze middag wordt georganiseerd door Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o. Zie ook: www.nooterhof.nl