Loch Lomond

Datum25 juni 2019 om 20:30
OmschrijvingDinsdagavond 25 juni geeft de Amerikaanse formatie Loch Lomond een optreden in het Perrontheater aan de Westerlaan 9 in Zwolle. Deze uit Portland-Oregon afkomstige band is gestart als een solo-project van zanger en multi-instrumentalist Ritchie Young in 2003. Uiteindelijk groeide de band uit tot een collectief dat per tournee verschillende samenstellingen kent, tot wel veertien muzikanten. De band, die deze tournee zeven muzikanten omvat, combineert symfonische kamermuziek met een veelheid aan indiefolk-elementen. Het concert begint om 20:30 uur, de toegang bedraagt € 10,- en reserveren kan via Goudsteeg21.nl.

Kenmerkend aan de band is volgens muziekkenner Arjan Snoeijer de harmonische samenzang, gedragen door een breed instrumentarium: mandoline, banjo, theremin, basklarinet, viool, fluit, piano, vibrafoon, glockenspiel en allerlei percussie.
Wat hem opvalt aan de muziek is dat de songs rustig en breekbaar zijn, “maar ook pittig en donker en dan ineens weer surrealistisch en orkestraal.” Loch Lomond toerde onder andere met The Decemberists en dat is volgens Arjan niet verbazingwekkend, “want zij bevaren zo ongeveer dezelfde wateren, al is het water bij Loch Lomond een stuk kalmer. Zoals op een Schots meer met een prachtig uitzicht bij goed weer. Waar de band op lijkt? Denk bijvoorbeeld aan het vroege REM, Elliot Smith, Peter Broderick of de psych-folk uitstapjes van Mercury Rev.”

Het concert van Loch Lomond is het zevende concert dat Goudsteeg21 dit voorjaar organiseert. Goudsteeg21 is druk bezig met zoeken naar een vaste plek voor de concerten. Die is nog niet voorhanden. Vandaar dat de volgende serie concerten in het najaar op wisselende locaties plaatsvinden. Om op de hoogte te blijven kunnen geïnteresseerden zich abonneren op de nieuwsbrief (via www.goudsteeg21.nl) of door de Facebookpagina van Goudsteeg21 een like te geven.