Rivierverhalen langs de IJssel

Datum
start21 juni 2019 om 20:15
eind21 juni 2019 om 22:00
OmschrijvingOp de avond van de langste dag van het jaar – vrijdag 21 juni – is er een openlucht verhalenvertelling met een mini-concert van Tangarine langs de IJssel in Zwolle.

De avond in de openlucht is gekoppeld aan de lancering van de podcast Rivierverhalen van Zwollenaar en IJsselliefhebber Wim Eikelboom.

Twee vertellers leveren een bijdrage. Het folkduo Tangarine zingt voor het eerst hun lied over de IJssel met de titel ‘Kijk naar de rivier’. Het nummer is gemaakt voor de podcast Rivierverhalen, dat in de eerste afleveringen is gewijd aan de IJssel.

Arnout en Sander Brinks van Tangarine wonen sinds enkele jaren in Zwolle en voelen zich verbonden met de IJssel. "“We komen graag bij de IJssel omdat de rivier ons inspiratie geeft voor onze liedjes. Wij vinden het daarom heel tof dat we speciaal voor de podcast Rivierverhalen een nummer hebben mogen schrijven. Het lied is letterlijk ontstaan bij de IJssel en vertolkt ons gevoel bij de rivier.”

De verhalen-ontmoeting en het mini-concert van Tangarine vindt plaats in open lucht in de uiterwaarden van de Schelle en Oldeneel. Verzamelpunt is de opstapplek van het fiets- en voetveer van Zwolle naar Hattem. Van daaruit wandelen de bezoekers langs de IJssel naar een terp.

Deze verhalen-ontmoeting langs de IJssel wordt georganiseerd door stichting Onder de Boompjes (SouslesArbres), burger-natuurinitiatief A Rocha Zwolle en Uw Stadsboer. De twee laatstgenoemde organisaties spelen beiden een rol in het beheer van de uiterwaarden Schelle en Oldeneel.

De Rivierverhalen-ontmoeting is vrijdagavond 21 juni van 20.15 tot 22.00 uur. Hou rekening met een wandeling door de uiterwaarden van in totaal circa 4 kilometer. Entree 9 euro, inclusief consumptie. Er is plek voor maximaal 100 bezoekers. Opgave rivierverhalen@souslesarbres.nl Bij slecht weer gaat dit event niet door.