Open Imkerijdag

Datum
start13 juli 2019 om 10:00
eind13 juli 2019 om 16:00
OmschrijvingIn heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli 2019 open huis. Het is de 10e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert. Ook in Zwolle eo doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek, kom honing proeven en leer zelf honingslingeren. En er is zeker verse honing uit de omgeving te koop! De Open Imkerijdagen zijn een belevenis voor jong tot oud!

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met goede nestgelegenheid (insectenhotels of zandheuveltjes) en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Bijen zijn boeiend
Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Op De Schellerhoeve hebben we een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Laat u informeren
Het bezoek is gratis. Sterker nog: u krijgt er iets bij: een kopje koffie of thee, een stukje honingkoek. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.
In Zwolle eo kunt u terecht op:
Zaterdag 13 juli van 10.00 -16.00 uur bij Zwols Goud, Oude Deventerstraatweg 48
Zaterdag 13 juli van 11.00 – 16.00 uur bij Imkerij Hebe, Hasselterdijk 43a
Zaterdag 13 juli van 12:00 - 16:00 uur bij Wijkboerderij De Schellerhoeve, Schellerpark 101

https://www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag/over-bijen-honing-en-meer