Een Poort vol verhalen

Datum
start25 augustus 2019 om 13:00
eind25 augustus 2019 om 15:00
OmschrijvingTijdens de zomervakantie worden er iedere zondag van 13.00-15.00 uur Zwolse Volksverhalen verteld in de Sassenpoort door Bernadet van der Veen, Casper Hoenderbos en Suzan Overweg, studenten van de Vertelacademie.

In de rijke geschiedenis van Hanzestad Zwolle wemelt het van de prachtige sagen en legenden. Om toeristen en Zwollenaren hier op een leuke manier kennis mee te laten maken, organiseert de Sassenpoort van 21 juli t/m 25 augustus “Een Poort vol verhalen”.

Op alle zondagmiddagen in de zomervakantie wordt tussen 13.00 en 15.00 uur op vaste tijden steeds een historisch stadsverhaal verteld door een student van de vertelacademie. Maak bijvoorbeeld kennis met de welvarende heren van Keppel, de werkelijke reden van de strijd tussen Kampen en Zwolle en het geheim van de Zwolse Wijndragerstoren. Elk half uur start er een nieuwe verhalenronde, beginnend om 13.15 uur. Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de verhalen door is er voldoende tijd om de Sassenpoort te bezoeken en te bekijken.

Aanmelden is niet nodig. Loop vooral binnen en laat je betoveren! Toegang: €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. €4,00 voor kinderen ouder dan 12 en volwassenen.
De verhalen zijn geschikt voor alle leeftijden maar op 21 juli worden de historische verhalen afgewisseld met (extra) verhalen die speciaal op kinderen gericht zijn.

‘Voel je welkom in Zwolle, voel je thuis in de Sassenpoort’