Kick-off Project SARI & opening fototentoonstelling The Last Bell

Datum20 juli 2019 om 13:30
OmschrijvingOud Windesheim studenten Lucine Ellarian, Gert Jan van Veen en Remi Gaal richten samen een stichting op met als doel het initiëren en ondersteunen van gemeenschapszin-bevorderende activiteiten en projecten in en rond Sarigyugh, een dorpje in de bergen van Armenië.

De oprichting wordt gevierd in de Grote Kerk in Zwolle met de opening van een portret tentoonstelling van inwoners van Sarigyugh, gemaakt door de Finse fotograaf Miika O. Koskela. Daarna is er muziek van de Armeense pianist Mkhitar Ghazaryan.

Project SARI is een initiatief van Lucine, die oorspronkelijk uit Armenië komt maar in Nederland is opgegroeid. Ze keerde voor het eerst terug naar Armenië op haar 28ste en werd verliefd op het dorpje waar haar grootvader abrikozenbomen plantte. Met een groep vrienden, partners en vrijwilligers uit Nederland, Armenië en Spanje initieert Project SARI uiteenlopende evenementen om aandacht te vestigen op de uitdagingen waar de gemeenschap mee geconfronteerd wordt; werkloosheid, emigratie, weinig tot geen investeringen in educatie, sport, cultuur, slechte infrastructuur et cetera.

De expositie is te zien tot 26 augustus.

Voor meer informatie kijk op www.projectsari.org

Locatie: Academiehuis, Zwolle
Datum: zaterdag, 20 juli 2019
Tijd: Inloop 13:30, start 14:00
Toegang: gratis!