Pop Up Cinema: Green Book

Datum26 juli 2019 om 22:00
OmschrijvingOp vrijdag 26 en zaterdag 27 juli organiseert Filmtheater Fraterhuis een nieuwe editie van de Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Speciaal voor alle liefhebbers start op beide avonden bij het vallen van de duisternis om 22.00 uur de film ‘Green Book’. Een hartverwarmend en op feiten gebaseerd verhaal over de hechte vriendschap tussen een concertpianist en diens lijfwacht.

Green Book
Wanneer de zwarte pianist Don Shirley (Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip (Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (‘The Green Book’) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheid en een flinke dosis humor. Om veilig thuis te kunnen komen zullen zij hun onderlinge verschillen opzij moeten zetten. Zo ontstaat een bijzondere vriendschap die hun beider levens zal veranderen. Winnaar van de Oscar voor Beste Film en Beste Scenario. Pop Up Cinema Het Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens acht weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bijzondere voorstellingen te zien. Bij het vallen van de duisternis start steeds een succesvolle en bijzondere film. Celeplein
Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en warme dekens alvast klaar. Er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door.

Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje en onbeperkt Fraterwater. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.
Noot