Festival 't Parkje

Datum
start14 september 2019 om 14:00
eind14 september 2019 om 17:00
OmschrijvingHet kleinschalig festival op een groene strook aan het water brengt 'buren' bij elkaar met optredens, beeldende kunst en verschillende activiteiten voor jong en oud. Organisator Willy Walraven brengt ieder jaar in september niet alleen de buren van de Binnengasthuisstraat bij elkaar, maar ook de artistieke buren uit de omgeving. "Inmiddels is de 'omgeving' wat groter geworden, maar het is nog steeds een feest met veel expertise uit Zwolle", vertelt Walraven. "Het doel is om buurtgenoten kennis te laten maken in kunde, kennis, vaardigheden en creativiteit. Daardoor komt iedereen met elkaar in contact."

Op het programma staan onder anderen pianist Rik Elings van Cultuurschip Thor en nachtburgemeester/beeldend kunstenaar Jeroen van Doornik. Er is ontzettend veel live muziek, er zijn dichters er zijn beeldend kunstenaars en voor de kinderen staan er twee houten koeien die samen met Jeroen van Doornik kunnen worden beschilderd.

De vijfde editie van Festival 't Parkje vindt plaats op 14 september 2019 vanaf 14.00 uur in het park naast de Binnengasthuisstraat en is vrij toegankelijk.