Minecrafttoernooi 2019 presentatie

Datum
start14 september 2019 om 12:00
eind14 september 2019 om 15:00
OmschrijvingTijdens Open Monumentendag op 14 september presenteren de drie prijswinnaars van het Minecrafttoernooi 2019 hun gebouw in de Grote Kerk. Bezoekers kunnen de gebouwen van de binnen- en buitenkant bekijken in virtual reality en stemmen voor de publieksprijs.

Het thema van het Minecrafttoernooi van dit jaar is de verdwenen stad. Karakteristieke gebouwen uit het verleden, zoals Diezerpoort, het Gouverneurshuis en het Eekmolenbolwerk, zijn door een groep enthousiaste Minecraftspelers weer tot leven geroepen. Een jury heeft de inzendingen beoordeeld en drie winnaars uitgekozen. De winnaars Dene Jorna en Fenn Topper, Remco Meinen en Hanna Bergwerff zijn aanwezig om hun gebouwde monument te laten zien en toe te lichten. Bezoekers kunnen het gebouw met de virtual realitybril bekijken en vervolgens stemmen voor de publieksprijs.

De presentatie start om 12.00 uur in de Grote Kerk en duurt tot 15.00 uur. Om 16.00 vindt de uitreiking van de publieksprijs door wethouder Monique Schuttenbeld (Erfgoed en Cultuur) en directeur Stadkamer Astrid Vrolijk.