Waardevol of waardeloos?

Datum17 september 2019 om 20:30
OmschrijvingWanneer is iets voor jou van waarde: is dat iets dat veel geld kost?

Iets waar we veel uren mee bezig zijn geweest of een emotionele waarde heeft? Iets wat gemaakt is van dure materialen? Wat heeft voor ons waarde of wat maakt dat iets waardevol is of juist niet? Daar gaan we het tijdens Café O2 op dinsdag 17 september, in samenwerking met het Leger des Heils, over hebben.

In het project van het Leger des Heils Takemebag2.0 krijgen kunstenaars een jaar de ruimte om zijn/haar product te ontwikkelen samen met deelnemers (cliënten) van het Leger des Heils die werkzaam zijn in ons 50|50 Workcenter in Zwolle. De kunstenaar die dit heeft gedaan het afgelopen jaar is Chantall Heerink. Zij werd hierin gecoacht en ondersteund door Marit Otto. Chantall gebruikte afgedankte vlaggenstof van de Dokkumervlaggen Centrale om hiermee samen met deelnemers het ‘Vissenspel’ te ontwikkelen.

Dit deed zij in het 50|50 Workcenter, een locatie van het Leger des Heils, aan de Marsweg 40 in Zwolle. Chantall maakte een levensgroot spel waarmee je met grote hengels echt moet vissen (je hengelt zo snel mogelijk de vissen die gemaakt zijn van stof en met een magneet aangetrokken worden). Het hele spel is met de hand gemaakt van de vlaggenstof.Tijdens de avond Waardevol of Waardeloos horen we alles over dit gave project en de meerwaarde die het geeft voor zowel cliënt als kunstenaar en kunnen we natuurlijk ook het Vissenspel uitproberen.

Op 17 september gaan we in gesprek over waarde, circulaire economie en hoe we Zwolle afval-vrij kunnen maken. Kunnen we afval gaan zien als grondstof? Hou jij je met deze onderwerpen bezig - of ben je gewoon nieuwsgierig - praat dan met ons mee!

Waardevol of waardeloos? i.s.m. Leger des Heils | Café O2
vindt plaats op 10 september 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen.
Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl.
Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl

Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2GnvR9W