Muzinder

Datum21 september 2019 om 20:15
OmschrijvingOp 21 september start Muzinder met een concertserie in de nieuw gerenoveerde Theodorakapel. Maar liefst vijf keer zal het collectief dit seizoen zijn opwachting maken in de sfeervolle zaal.

‘LAIS- een liedcyclus’ staat als eerst geprogrammeerd op 21 september om 20.15 uur. Een eigentijdse muzikale voorstelling, geïnspireerd op 12 LAIS (korte verhalen op rijm) zoals die in de 12e eeuw zijn opgetekend door Marie de France. Het LAIS kwartet neemt u mee in naar een sprookjesachtige wereld, waarin keltische helden en feërieke verschijningen de boventoon voeren. Waar ridders strijden voor hun onbereikbare geliefden en jonkvrouwen nog vurige liefdesbrieven schrijven.

De Zwolse componiste Annette Kruisbrink schreef het stuk en heeft elke LAI een eigen wending gegeven:12 mini-operaatjes met een kop en een staart. De uitvoerenden zijn Franka van Essen-zang, Mirjam Altena- fluit, Rivke van der Staak- cello en Annette Kruisbrink- gitaar.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.muzinder.nl en kosten € 15,00. Aan de zaal kosten de kaarten € 17,50
De Theodorakapel bevindt zich aan de Theodorahof 20, naast De Nieuwe Haven (IJsselheem)