Toegankelijk Zwolle

Datum
start 7 oktober 2019 om 19:30
eind 7 oktober 2019 om 22:00
OmschrijvingDe tweede week van oktober is de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Het motto van dit jaar is ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’ Voor Toegankelijk Zwolle een goed moment om extra aandacht te vragen voor een toegankelijk en inclusief Zwolle, zodat mensen met een fysieke, auditieve, visuele en/of psychische beperking ook zo zelfstandig en volwaardig mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Gedurende deze periode worden er diverse activiteiten in de stad georganiseerd, waaraan Zwollenaren kunnen deelnemen.

Ervaar het zelf!
Zo gaan we op maandagavond 7 oktober in de Stadkamer Centrum met elkaar in gesprek na het zien van de documentaire ‘80% Ongeschikt’. Wie is er eigenlijk (on)geschikt voor werk en in welke mate? Mari Sanders, de filmregisseur en hoofdrolspeler in de documentaire, zal de avond openen. Op 11 oktober kun je tijdens een lunch bij de Hofvlietvilla zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te lunchen. Je krijgt hierbij ondersteuning van Visio en een ervaringsdeskundige van Toegankelijk Zwolle. Voor de sportfanaten organiseren we samen met BeQuick'28 een rolstoelbasketbaltoernooi op het Deltion College. Wil jij samen met collega’s, familie of vrienden een sportieve avond beleven én ervaren hoe het is om te sporten met een beperking? Geef je dan snel op!

Meedoen?
Op www.toegankelijkzwolle.nl vind je meer informatie over de activiteiten tijdens Week van de Toegankelijkheid 2019. De activiteiten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, dan kun je mailen naar info@toegankelijkzwolle.nl.