Open dag Oude Ambachtsschool (DOAS)

Datum
start12 oktober 2019 om 11:00
eind12 oktober 2019 om 16:00
OmschrijvingOp zaterdag 12 oktober 2019 wordt van 11.00 tot 16.00 uur een open dag gehouden in De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle. De atelierhouders zijn dan aanwezig en bieden geïnteresseerden de mogelijkheid een kijkje te nemen in hun werkplaatsen op de begane grond en op de eerste verdieping van het monumentale pand. Er is van alles te beleven in de ateliers en de centrale ruimtes. De toegang is gratis.

Jaarlijks worden twee open dagen in Doas gehouden, die doorgaans zeer druk bezocht worden. Dat is niet verwonderlijk, want veel Zwollenaren kennen het pand nog uit de tijd dat er een ambachtsschool in gehuisvest was. Men weet wel dat er nu ‘kunstenaars’ in zitten, maar wat daar allemaal precies gebeurt?

Tijdens de open dag op 12 oktober kan je daar een goede indruk van krijgen. In de grote hal en de gangen vinden dans optredens plaats. Er is een café en er zijn kleine exposities en gratis workshops. De diversiteit in ambacht, kunst en cultuur is groot. De atelierhouders laten zien hoe ze werken en wat ze maken en vinden de belangstelling van het publiek leuk. Ze zijn graag bereid vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Nadere informatie is te vinden op www.doas.nl. Iedereen is van harte welkom.