Het succes van de kringloopwinkel

Datum15 oktober 2019 om 20:30
OmschrijvingWinkel jij wel eens bij de kringloopwinkel? Op dinsdag 15 oktober brengen we bij Club Cele een ode aan de kringloop: de plek om spullen een tweede kans te geven, en natuurlijk om de mooiste parels te scoren. Tijdens deze Café O2 gaat moderator Martijn van Hese in gesprek met interessante gasten over de kringloop. Dat wil je niet missen!

Terwijl de ene na de andere winkelketen failliet gaat, maakt één winkelketen een ongekende groei door: de kringloopwinkel. Zo ook in Zwolle: onze stad is zelfs de 'kringloophoofdstad van Nederland.' Kringloopwinkels hebben allang niet meer het stoffige en armoedige imago dat ze vroeger hadden. Steeds meer mensen weten de kringlopen te vinden. Dat is mooi, want winkelen bij de kringloop is duurzaam: je geeft spullen weer een tweede kans.

Daarbij fungeert de kringloop ook vaak als sociale werkplaats en wordt in veel gevallen een gedeelte van de winst aan het goede doel geschonken. Geïnspireerd door de hartverwarmende vijfdelige documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel van VPRO, brengen we graag een ode aan de kringloop.

Dat je bij de kringloop mooie pareltjes kunt vinden, staat buiten kijf. We gaan in gesprek over deze vondsten met verschillende gasten: mensen die regelmatig de kringloop bezoeken, werknemers van kringloopwinkels en beleidsmakers, zoals Hubald van Ark, die zich bezighoudt met Regionale & Circulaire Economie bij gemeente Zwolle.

We zijn heel benieuwd welke parels jij wel eens in de kringloop hebt gevonden. Wat is het verhaal achter jouw kringloopvondst?

We horen het graag op 15 oktober bij Het succes van de kringloopwinkel.

Het succes van de kringloopwinkel | Café O2 vindt plaats op 15 oktober 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].