Kerst speel je Samen 2019

Datum
start15 december 2019 om 13:00
eind15 december 2019 om 16:30
OmschrijvingOp zondag 15 december 2019 is de 4e editie van Kerst speel je Samen, hét Zwolse kerstmeespeel- en meezingevenement deze keer in de Dominicanenkerk.

Net als bij de voorgaande edities nodigt docentencollectief Dubbelgreep iedereen binnen en buiten Zwolle uit die een akoestisch blaas- of snaarinstrument bespeelt mee te doen in het grote meespeelorkest, of om mee te zingen in één van de twee koren: een jeugdkoor (vanaf 7 jaar) en een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder. Ook dit jaar zal er weer een special guest zijn, wie dat is verklappen we dus niet. Of je nu al lang speelt of nog maar kort: voor ieder is er een geschikte partij.

Repetities die dag zijn van 13.00-16.30 uur en aan het eind van de middag volgt dan het concert We vragen dit jaar een deelnemersbijdrage van € 7,50, dubbelgreepleerlingen betalen € 6,50 (dit bedrag is inclusief meerdere keren koffie, thee, ranja).

Elk jaar krijgt één instrument extra aandacht, dit jaar is dat de klarinet. Iedereen die klarinet speelt mag mee doen aan een bijzonder stuk dat gespeeld wordt door een klarinetensemble onder leiding van Karin Vrieling. Of je nu al lang speelt of nog maar sinds kort: voor ieder is er een geschikte partij. De enige voorwaarde is dat je aanwezig kunt zijn op de repetitie op vrijdag 13 december (18.45-20.30) in gebouw Domusica (Radewijnstraat, Zwolle). Klarinettisten ontvangen na aanmelding voor Kerst speel je Samen bericht over het klarinetensemble.

In navolging van het ‘Adventmitspielkonzert’ dat in de Dom te Keulen plaatsvindt, organiseert Dubbelgreep sinds 2016 een vergelijkbaar evenement ook in Zwolle. Sinds 2010 komen ieder jaar in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen in de Keulse Dom om samen te musiceren.

Iedereen die van muziek en kerstliedjes houdt kan meedoen: jong of oud, beginner of gevorderd. De inschrijving is inmiddels begonnen dus neem gauw een kijkje op www.dubbelgreep.nl/kerst-speel-je-samen-2019, daar vind je ook het aanmeldformulier. Als je wilt komen luisteren naar het concert, hoef je je niet aan te melden. Als je (muziek)docent bent en mee wilt helpen, stuur dan even een bericht naar ksjs@dubbelgreep.nl