Mankato exposeert duurzame kunst

PlaatsTwistvliettoren
Datum
start13 oktober 2019 om 12:00
eind13 oktober 2019 om 15:00
Omschrijving

Zondag 13 oktober exposeert Mankato duurzame kunst in de Twistvliettoren te Holtenbroek. Kunsteducatieproject Mankato is begin mei in het leven geroepen om te laten zien hoe kunst, ecologie en educatie samengaan. Onderdeel van dit project is een expositie met het thema: Leven met water. Duurzame kunst van verschillende kunstenaars, zoals bijvoorbeeld de Zwolse DINA.


 


Op 13 oktober staan de deuren van de Twistvliettoren wijd open. Mankato bestaat uit bewuste kunstenaars die hun discipline inzetten om aandacht te vragen voor het (water)klimaat. Als bezoeker staat het kunst atelier voor je open waar dagelijks gewerkt wordt met duurzame materialen. Er is een soundscape te beluisteren van DINA, er zijn schilderijen te zien die met natuurlijke verf zijn geschilderd, een kunstinstallatie en meer. Speciaal voor deze dagen zijn resultaten verzameld, afgedrukt en geschilderd om de bezoekers een inkijkje te geven in project Mankato. Voor de grote en kleine bezoeker zijn opdrachten te vervullen die zich concentreren op de natuur. De verrekijker ligt al klaar!


 


Er is een (gratis) workshop lettering en posters maken vanaf 12 jaar en de kleintjes kunnen terecht aan de tekentafel met bamboepapier. Iedereen is van harte welkom!