Open Dag Montessorischool en Smallsteps de Schelleboom

Datum
start18 oktober 2019 om 09:00
eind18 oktober 2019 om 11:00
OmschrijvingVrijdag 18 oktober is er een open ochtend bij de Montessorischool en Smallsteps kinderopvang aan de Energieweg 9 in Zwolle. Van 9.00 tot 11.00 uur zijn ouders en kinderen van harte welkom voor een rondleiding.

De Montessorischool en Smallsteps kinderopvang werken nauw samen zodat de overstap naar de basisschool soepel verloopt. Zo zijn er drie peutergroepen waar gewerkt wordt volgens de Montessori-visie ‘Help mij het zelf te doen’.  Vanaf 30 oktober gaan zij dan ook gezamenlijk verder als Montessori Kindcentrum.

Op de Montessorischool wordt gewerkt volgens de visie en principes van Maria Montessori. In haar filosofie is een kind actief, niet passief. Het kind is nieuwsgierig en leergierig. Vanuit zichzelf wordt het gemotiveerd om zich te ontwikkelen, om te leren. Dat uit zich in een spontane belangstelling van kinderen.

Het pedagogisch-didactisch klimaat is erop gericht kinderen te begeleiden om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces. Het ene kind kan die keuzes heel goed zelf maken terwijl een ander kind hier meer moeite mee heeft en tot in detail alles van zijn/haar leerkracht krijgt aangereikt. Er wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft.